Κείμενο κατάληψης Acta et Verba

φωτογραφία απ' την κατάληψη του εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην οδό Κουρεμένου 5, στις 7 Μάρτη του 2015

φωτογραφία απ’ την κατάληψη του εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην οδό Κουρεμένου 5, στις 7 Μάρτη του 2015

το κείμενο σε pdf εδώ

Είμαστε εργάτες, ένα μικρό κομμάτι όλων αυτών που δέχονται απανωτά χτυπήματα, σε κάθε πτυχή της ζωής τους, χάριν της ανάγκης συνέχισης της κερδοφορίας των αφεντικών. Σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 , καταλαμβάνουμε την εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην οδό Κουρεμένου 5. Η επιλογή μας αυτή αποτελεί ταυτόχρονα ανάγκη και επιθυμία. Ανάγκη να στεγαστούμε, κόντρα στους διαρκείς εκβιασμούς των στεγαστικών δανείων ή των ενοικίων, και επιθυμία να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερα ζωντανά πολιτικά κύτταρα στον ιστό της πόλης των Ιωαννίνων.

Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε ιδιοκτήτες. Αντιθέτως, όντας εχθρικά διακείμενοι στο θεσμό της ιδιοκτησίας, τη μήτρα της κλοπής, εμείς προτάσσουμε τη χρήση των άδειων σπιτιών, δίχως τη διαμεσολάβηση του κράτους ή των τοπικών αρχόντων.

Δεν περιμέναμε καμιά ελπίδα, δε θα ζητιανέψουμε για κανένα επίδομα ενοικίου. Οι τραπεζίτες συνεχίζουν να προετοιμάζονται για μια επέλαση κατασχέσεων πρώτων κατοικιών, τα νοίκια κι οι λογαριασμοί εξακολουθούν να εξαντλούν, τουλάχιστον, το 1/2 του βασικού μισθού, τ’ άδεια σπίτια συνεχίζουν να ρημάζουν. Απέναντι σε κάθε ρυθμιστή του ελληνικού καπιταλισμού, σε κάθε διαχειριστή του κράτους, η πολιτική πράξη της κατάληψης αποεμπορευματοποιεί την κατοικία, απελευθερώνει χρόνο κι ενέργεια απ’ τις ζωές των εργατών/τριών, οικοδομεί σχέσεις αλληλεγγύης, ανάμεσα στους ίδιους τους ανθρώπους που επιλέγουν τη συλλογική ζωή, αλλά και στη γειτονιά, που αποτελεί το πεδίο διάχυσης των ιδεών και πρακτικών μας.

Η αυτοοργάνωση των αγώνων, η αυτοδιαχείριση των αναγκών, η καθημερινότητα που βρίσκεται διαρκώς απέναντι στις επιβολές της εξουσίας, δεν είναι όμορφα λόγια γραμμένα στο χαρτί, αλλά γίνονται πράξη, όταν παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, όταν λύνουμε μόνοι/ες μας τα προβλήματα μας, κι όταν αυτή η διαδικασία γίνεται όπλο στα χέρια των αγωνιζόμενων.

ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ – ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

κατάληψη στέγης Acta et Verba

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s